سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از گریختن نعمتها بترسید که هر گریخته‏اى باز نخواهد گردید . [نهج البلاغه]
 
شنبه 95 شهریور 27 , ساعت 1:37 عصر

عمارت دارایی در کدام شهر است؟,

عمارت دارایی در کدام شهر واقع شده است؟ زنجان, در کدام شهر عمارت دارایی واقع شده است؟,عمارت دارایی در کدام شهر واقع شده است؟ اردبیل,عمارت دارایی در چه شهری واقع شده؟,نام شهری که عمارت دارایی در آن است؟,در چه شهری عمارت دارایی واقع شده است؟, در کدام شهر عمارت دارایی است؟,عمارت دارایی کجاست؟,اسم شهری که عمارت دارایی در آن واقع شده است؟,

عمارت دارایی در کدام شهر است؟ | اردبیل زنجان

عمارت دارایی در کدام شهر واقع شده است؟

1- زنجان

2- اردبیل

توضیحات:

عمارت دارایی واقع در شهر زنجان

عمارت دارایی یا (دیوان استیفاء) در بافت تاریخی شهر زنجان (سبزه میدان) قرار گرفته، ظاهراً این بخش از شهر در اواخر دوره فاجار و اوائل حکومت رضاخانی تقریباً مقارن با اواخر جنگ جهانی دوم از سوی دولت وقت بصورت مجموعهای به اماکن و ساختمانهای دولتی اختصاص می یابد که عبارت بودند از عمارت دارایی در باغی معروف به همین نام، بنای دخانیات، اداره غله، انبار قند و شکر.

عمارت دارایی شهر زنجان ثبت آپار ملی شد 

بر اساس اسناد و مدارک موجود عمارت زیبای دارایی یکی از آثار ارزندهای است که در این رهگذر توسط پل آبکار بوجود آمده و میرزا محمدعلی مستوفی پیشکار خمسه نخستین رئیس مالیه آن بود.این اثر به شماره 2335 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

موقعیت طبیعی عمارت دارایی واقع در شهر زنجان

بنای دارایی در مرکز شهر زنجان و در داخل بافت قدیمی شهر موسوم به سرچشمه واقع گردیده که با توجه به بافت فعلی حدوداً در ضلع شمالی شهر که با شیب ملایمی منتهی به ارتفاعات میشود قرار گرفته است.

موقعیت فعلی عمارت دارایی واقع در شهر زنجان

نای دارایی در ضلع شمالی مجموعه تاریخی سبزه میدان و در قسمت غربی خیابان طالقانی قرار گرفته این بنا در ضلع شمالی به کوچه دارایی و در قسمت غربی به کوچه کریم انصاری و دادگستری منتهی میشود. این بنا با پلانی مستطیل شکل به ابعاد 15 × 22 متر در جهت شرقی به غربی در وسط باغی به مساحت 18 هزار متر مربع واقع گردیده بود.

مشخصات بنای عمارت دارایی شهر زنجان

این بنا در سه طبقه و با خصوصیات معماری دوره پهلوی (رضا خان) از قبیل پنجرههای متعدد، تراس، قرینهسازی در طبقات، ساخته شده. با عنایت به نوع معماری و خصوصیات بارز آن به راحتی میتوان نفوذ شیوههای معماری اروپا را در معماری این بنا تشخیص داد. از جمله مصالح بکار رفته در بنا میتوان سنگ، آجر، آهک، سیمان، آهن را نام برد.

عوامل تزئین شده و انواع آنها در عمارت دارایی شهر زنجان

از عوامل تزئینی نمای بنامی توان به ازارههای سنگی به ارتفاع 25/1 سانتی‌متر که دور تا دور بنا رادر برگرفته و سپس با آجر چینی انجام گرفته اشاره نمود نمای پنجرهها از بیرون با اجرای قوس هلالی، زیبایی خاصی را به بنا بخشیده در جلوی ورودی شمالی و جنوبی بنا دو حوض زیبا قرار گرفته که حوض شمالی به قطر 12 متر ولی حوض جنوبی در حال حاضر موجود نمیباشد این دو حوض بصورت قرینه و از طریق آبراهی که از زیر بنا می گذشته به هم ارتباط داشته اند و آبیاری باغ مربوطه نیز از طریق قناتی که از محل می گذشته انجام میشده است.

این اثر تاریخی از سال 1390 به عنوان موزه هنرهای سنتی و صنایع دستی زنجان مورد بهره برداری قرار میگیرد. اشیاء نمایشی این موزه شامل انواع ظروف مسی قلمزنی شده دوره قاجار ساخت زنجان، انواع چاقو و شمشیر معاصر ساخت زنجان، صنایع دستی استان زنجان شامل گلیم بافی و چاروق دوزی ساخت زنجان و ... است.

منبع:ویکی پدیا/

 برچسب ها عمارت دارایی در کدام شهر است؟ , عمارت دارایی در کدام شهر واقع شده است؟ زنجان , در کدام شهر عمارت دارایی واقع شده است؟ , عمارت دارایی در کدام شهر واقع شده است؟ اردبیل , عمارت دارایی در چه شهری واقع شده؟ , نام شهری که عمارت دارایی در آن است؟ , در چه شهری عمارت دارایی واقع شده است؟ , در کدام شهر عمارت دارایی است؟ , عمارت دارایی کجاست؟ , اسم شهری که عمارت دارایی در آن واقع شده است؟ ,



لیست کل یادداشت های این وبلاگ